SCIO Stúdió
Tartalom
MINDEN AMI VÍZ
 
SCIO-STUDIO
 
MAGNETER
 
R. R. RIFE
 
AZ IMMUNRENDSZER
 
MEGHÖKKENTŐ GONDOLATOK
 
Elérhetőségeim

Elérhetőségeim:

Mobil:30/286-9387

Email:aboldister@gmail.com 

 
Fórum
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Gerson Diéta
 
Google hirdetesek
 
Google hirdetesek
 
NEMZETI OLDAL
 
Drabik
 
Fény ami gyógyít
 
CAROOB

CAROOB


Carob
(Ceratonia siliqua)
WEST OF CRAPE MYRTLE (previous tree)


Walk back to Map Chart
58 This broadleaf evergreen is sometimes called St. John's Bread or Locust of the Bible. The bean pod is often used as a source of nutrients for humans and animals in the Mediterranean region. Carob is used as a substitute for chocolate and also for a sweetener.

 

 

                                                            

 

ÉDESSÉGFÜGGŐSÉG 

Édességfüggés ?

Nem lepett meg hogy,merikai kutatók szerint valóban lehet biológiai alapja annak, ha az édesszájúak függõségre panaszkodnak. A Brookhaveni Laboratorium munkatársai kísérletekkel kimutatták, hogy egészséges, normális tömegû felnõttek agya - ha éhesek, és látják kedvenc ételüket vagy érzik ízét, illatát - hasonlóan reagál, mint a következõ belövésre készülõ kokainfüggõk idegrendszere.

A kísérletben tizenkét, átlagosan 28 éves személyt kértek meg arra, hogy 24 óráig ne vegyenek magukhoz táplálékot. Majd az egynapos koplalást követõen az agy anyagcseréjét valós idõben mutató pozitronemissziós topográfiai vizsgálatnak vettették alá õket, miközben azt kérték tõlük, hogy írják le kedvenc ételüket, illetve hogy hogyan szeretik fogyasztani azokat, majd ezt követõen a megfelelõ ételekkel átitatott pamutgolyókat helyeztek a nyelvükre, hogy érezhessék az ízeket.

A kísérlet során megjelenõ étel képe jelentõs mértékben (24 százalékkal) növelte az anyagcserefolyamatokat az agy egész területén, de különösen a halánték- és homloklebeny egyes részein.

Ezek az agyi területek nyilvánvalóan a leginkább felelõsek a függõségek kialakulásáért. Bizonyított tény például, hogy a kokainfüggõk homloklebenye jelentõs aktivitást mutat már akkor is, ha a kábítószerfüggõ a drogra gondol.
Dr. Gene-Jack Wang, a Brookhaveni Laboratórium munkatársa szerint ez a nagyfokú érzékenység magyarázatot adhat a falánkabb emberek legyõzhetetlen vágyaira, ha édességreklámokat, tévés fõzõmûsorokat vagy ínycsiklandozó élelmiszer-kirakatokat látnak.

Kutatók szerint ezen agyterületek fokozott érzékenysége a táplálékingerekkel szemben, valamint a környezet táplálékingereinek változatos volta együttesen jelentõs mértékben hozzájárulnak ahhoz, hogy a fejlett országokban szinte népbetegséggé válhatott az elhízás.

Cukor

 
Mai értelemben a cukor a finomított fehér cukrot jelenti. Ez az egyik legrosszabb emberi találmány. Túl azon, hogy egészségtelen, függõséget majd cukorbetegséget okoz. A túlzott cukor és édességfogyasztás az esetek 95%-ában érzelmi problémákat takar, mégpedig a szeretet hiányát. Õk a potenciális cukorbetegek. 
A finomított fehér cukor legnagyobb baja, hogy hírtelen szabadul fel a szervezetben, mint egy bomba robbanása. Ezért, a hasnyálmirigy hirtelen nagy mennyiségû inzulint kell termeljen, azonban mindig túllõ a célon, ezért édesség után mindig leesik a cukorszint és jön az újabb éhség érzet. Napjaink reklámjai sugallják, hogy aki éhes, az kapjon be egy tömény édességet. Mindenki elképzelheti, hogy milyen strapabíró a szervezet, ha ettõl nem hal meg helyben. 
Mindezek mellett a cukor erõsen savasítja a szervezetet. Egy reggeli kávé fehér cukorral és tejszínnel, savasabb hatást ér el a szervezetben, mint maga a gyomorsav.
Sokan, fõleg az ebben érdekeltek, a mézet ajánlják a cukor helyett, pedig az sem jobb.
Aki nem bírja, hogy ne egyen édességet, az lehetõleg társítsa azt olyan, lassabban feldolgozható élelmiszerekkel, melyek meggátolják a cukor hirtelen emésztését, hogy a vérbe csak lassan kerüljön be, és ne úgy, mint egy bomba robbanása.
Fehér cukor helyett nem érdemes barnára váltani, mert az legtöbbször csak színezett (ezt fel is tüntetik a csomagoláson, de hát ki olvassa el), hanem inkább a fruktóz (gyümölcscukor) a jobb, mert lassabban kerül a vérbe.
 

 

"Kétségtelen, hogy az ember természeténél fogva kedveli az édességeket. Az ősember ezt a vágyát gyümölcsevéssel és kisebb mértékben mézevéssel elégítette ki. Nyílvánvaló, hogy a gyümölcsöt és a mézet azért fogyasztotta, mert ízlett neki. De egyúttal olyan tápanyagokat, vitaminokat, ásványi sókat is bevitt a szervezetébe, melyek annak optimális működéséhez elengedhetetlenek. ... A cukor biológiai értéke a nullával egyenlő!"

"Mivel

finomított kristálycukor tömény méreg,erről tudjál. Egy fokkal jobb az echte barna cukor, nem amit barnára festenek, hanem ami tényleg barna cukor. Használhatod a nádcukrot is. Kávéba teába inkább mézet. Ha mindenképp mellőzni akarod a cukrot én a steviát ajánlom neked. Ez egy növény, aminek a levelét por alakban árulják, és sokkal édesebb mint a répacukor. A világon semmi mellékhatása nincs, gondolom ezért is nincs elterjedve:S:S:S Neten rá tudsz keresni.

 

 

Ebbe a kategóriába tartozik a búzaliszt (és minden, ami ebből készül, például a kenyér- és a tésztafélék, péksütemények stb.), a fehér rizs, a kukorica (amit a benne lévő gombák miatt egyébként is kerülni kell) és a burgonya.

Mivel az egyszerű szénhidrátok cukrok, és így ugyanazt a problémát okozzák mint a cukor. A cukor táplálja a káros mikroorganizmusokat. Minél több cukorhoz jutnak, annál gyorsabban szaporodnak, és minél gyorsabban szaporodnak, annál intenzívebben bontják le és erjesztik az Ön testét belülről.

Az egyszerű szénhidrátok ne képezzék étrendje részét. Az Ön lúgosító étrendjében az alacsony szénhidráttartalmú nyers zöldségek legyenek túlsúlyban. Lúgosító étrendjét tegye hatékonyabbá lúgosító étrend-kiegészítők rendszeres fogyasztásával.
Ne feledje, hogy a lúgosító étrend egyik legfontosabb célja éppen egy olyan belső környezet létrehozása a testben, amelyik nem támogatja a mikroorganizmusokat. Amennyiben úgy érzi, hogy már már lehetetlennek érzi ezen ételek elhagyását, kérje segítségünket.
Egy fokozatos áttéréssel, diétás programmal, és megfelelő gomba írtással lehetséges az egészséges egyensúly visszaállítása.
[Forrás: Dr. Robert O. Young - A pH csoda
vér normális pH-értéke 7,35 és 7,45 között mozog. Ebből a keskeny tartományból nagyon könnyen elmozdulhat savas - alacsonyabb - vagy lúgos - magasabb - tartományba. Leggyakrabban az elsavasodás veszélyeiről szokás beszélni. Nem véletlenül...
Napjaink átlagemberének életformája óhatatlanul savas irányba tolja a szervezet kémhatását, elsősorban az egészségtelen táplálkozásnak, az élvezeti cikkek nyakló nélküli fogyasztásának, a mozgásszegény életmódnak és a kevés friss levegőnek "köszönhetően".


Kísérlet otthonra

Érdemes lakmuszpapírral megvizsgálni a nyálunkat. Színéből következtethetünk egészségi állapotunkra, mert megmutatja, mennyi sav halmozódott fel szervezetünkben, és milyen erősek a lúgtartalékaink. Az abszolút ideális állapotot a kék szín jelöli. Minél több zöld árnyalat jelenik meg a papíron, annál jobban elsavasodott a szervezetünk, és annál inkább előfordulhatnak az öregedésre, "elhasználódásra" jellemző degeneratív folyamatok. A sárga szín a súlyos, gyakran halálos betegségben szenvedőkre jellemző.

Természetesen a vizelettel is elvégezhetjük ezt a kísérletet, bár ennek pH-ja erősen függ az elfogyasztott ételektől-italoktól. De nem kell feltétlenül lakmuszpapír ahhoz, hogy ránézésre is felismerjük a savasodást! Vegyük alaposan szemügyre bőrünket! Ha azt látjuk, hogy cellulitiszre hajlamos, durvák a pórusaink, mitesszereink és hasonló bőrproblémáink vannak, vagy arcbőrünk árnyalata az "enyhén rózsástól" jóval eltér, szinte biztosak lehetünk abban, hogy szervezetünk egyensúlya eltolódott a savas állapot felé.
Savtalanító légzés

Hasunk előtt keresztbe tett karjainkat lassan széttárjuk, és a fejünk fölé emeljük, közben tüdőnket lassan, nyugodtan, az orrunkon keresztül megtöltjük a levegővel.

Ezután lassan leengedjük a karunkat, és közben kifújjuk a beszívott levegőt, lehetőleg az utolsó szuszig, hosszan elnyújtva, hogy időt adjunk a tüdőnek a vérből a legnagyobb mennyiségű szén-dioxid felvételére.

Ha elfogyott a szusz, ne vegyünk újabb levegőt, helyette húzzuk hátra a vállainkat, mintegy kitágítva ezzel a tüdőtérfogatot!

Így vákuumot, légritkulást hozunk létre. Ezzel szabad utat adunk a vérből a nagyobb nyomású szén-dioxid és biogén gázmolekulák számára az alveolusokba.

Az összegyűlt gázmennyiséget a vállak előrehúzásával kipréseljük az orrunkon át. Ahányszor tudjuk, ismételjük, és végezzük rendszeresen, hogy minél többször tudjuk ismételni!
A zöld papír titka

Miről árulkodik a "zöld papír"? A nyál pH-ja arról árulkodik, milyen aktívan működnek szervezetünkben az emésztőenzimek, különös tekintettel a májenzimekre és a gyomorban működő enzimekre. A vizelet pH-jának vizsgálatából azt is megtudhatjuk, hogy mennyire képes a szervezetünk hasznosítani az ásványi anyagokat.

- Hasznos infó! Ha a savszint túl magas, testünk már nem képes a savfelesleg tökéletes kiválasztására. Ezért kénytelen elraktározni a szövetekben - ezt hívják autotoxikációnak vagy önmérgezésnek -, vagy semlegesíti, pufferolja őket. Az utóbbit viszont csak úgy tudja végrehajtani, ha az ehhez szükséges ásványi anyagokat a különféle szervekből, csontokból kiválasztja. Azokat, akiknél mind a vizelet, mind a nyál pH-jának mérésénél savas tartomány regisztrálható, "kétszeresen savasnak" nevezzük. Ha a vér-pH is savassá válik (és ehhez nem kell túl nagy eltérés!), akkor "savmerevségről" beszélünk, vagyis a szervezet annyira túlsavasodik, hogy már nem képes tökéletesen kiválasztani és pufferelni a savakat.


A savas kémhatás veszélyei

A sav hatására a vér összesűrűsödik, ezért a vérkeringés lomhává válik, kiváltképp ott, ahol a savak felhalmozódtak. Ennek hatására bizonyos szervek nem tudnak teljes kapacitással működni, ezért mind több jele tapasztalható az öregedésnek. Így a betegségek is egyre gyakoribbá vállnak.

- Tudta? Ha a sejten kívüli folyadékok, elsősorban a vér savassá válik, vezető tünetté válik az állandó fáradtság, illetve könnyebben elkapjuk a náthát és más betegségeket. Ha a savasság még jobban erősödik, különféle fájdalmakat, például erős fejfájást, mellkasi fájdalmat vagy gyomorfájást észlelünk.

A szervezetnek semlegesítenie kell a bekerült savas elemeket, és ehhez lúgos, más szóval bázikus tartalékait kell felhasználnia - főleg kalciumot, magnéziumot, káliumot, cinket és nátriumot -, amiket a csontokból, a fogakból, a porcokból és az izmokból von ki.

Szervezetünk válaszreakcióként a felesleges savat a test valamely részébe halmozza fel, méghozzá olyan helyen, ami már amúgy is legyengült állapotban van. Az adott testrészen a vér nem képes tovább fenntartani a sav-bázis egyensúlyt, ezért a sejtek is elsavasodnak, és még kevesebb oxigénhez jutnak. Ha ez a tendencia folytatódik, az egész testrész túlnyomóan savassá válik, egyes sejtek elpusztulnak, és maguk is savvá válnak.

Ugyanakkor bizonyos sejtek képesek alkalmazkodni az ilyen megváltozott körülményekhez. Ahelyett, hogy elpusztulnának - ahogy a normális sejtekkel történik túl savas környezetben -, abnormális, mutáns sejtekké válnak, és így kibírják a terhelést. Ezeket az abnormális sejteket hívjuk rosszindulatú sejteknek. Ezek már nem reagálnak az agyból érkező impulzusokra, és eltérnek attól is, ami a DNS-emlékezetében kódként szerepel, ezért képesek végtelen és rendszertelen burjánzásra. Így keletkeznek a daganatos betegségek.
Igazolt tények

- A fehér, finomított cukor megakadályozza a kalcium beépülését a szövetekbe.

- A fehér cukor oxigénszegény környezetet hoz létre.

- A fehér cukor szélsőségesen savasít.

- A túl sok fehér cukor "halálra ítéli" az immunrendszert, így a védekezőrendszer képtelen a falósejtek és az antitestek (ellenanyagok) létrehozására.

- A fehér cukor hatására eltűnnek a szervezetből a B-vitaminok, amelyekre a májnak van szüksége a méreganyagok közömbösítéséhez.

- A kólának rendkívül savas a kémhatása - 2,5 -, és 32 pohár 10-es pH-jú vizet kell meginni utána a változatból, hogy semlegesítsük! Egy pohár kóla 160 × 1020 mennyiségű oxigént köt le, amit csak 32 pohár lúgos víz tud pótolni.
Kísérletek savakkal

Otto Warburg, kétszeres Nobel-díjas tudós kísérletei során 42 állatfajnál alakított ki rákos betegséget kizárólag azáltal, hogy lecsökkentette vérükben a pH-értéket, és megfosztotta a sejteket az oxigéntől.

Észrevette, hogy már enyhe savtúlsúly is drasztikusan lecsökkenti az a vérben oxigénszintet. A túlzottan lúgos vérben is csökken az oxigén mennyisége, de a fokozottan savas környezet sokkal nagyobb problémát jelent.

- Érdekesség! Warburg kísérleteinek másik tanulsága az volt, hogy a ráksejtek - a legtöbb baktériumhoz hasonlóan - oxigénszegény környezetben szeretnek élni. Valahányszor lecsökkentette 35%-kal az oxigén szintjét egy egészséges sejtben, az elrákosodott. Kiderítette, hogy az oxigén mennyiségének növekedése megakadályozza a rákos sejtek burjánzását, és végső soron - akárcsak a lúgos környezet - el is pusztítja őket.

Otto Warburgnak egy másik nagy felfedezést is köszönhetünk. 1933-ban feltérképezte, hogyan lélegzik a sejt, vagyis hogyan szállítják az enzimek az oxigént, 1944-ben pedig bebizonyította a hidrogénszállító enzimek létezését is.

- Jegyezzük meg! Daganat nem jöhet létre olyan környezetben, ahol a sav-lúg egyensúly fennáll, és bőségesen van oxigén. Ezt bizonyítja, hogy nem létezik szívrák. A tüdőből a szívbe folyó vér az egész szervezet oxigénben leggazdagabb és legmagasabb pH-értékű része.

Miközben a vér átmegy a tüdőn, a savas toxinok kicsapódnak belőle, és marad a sok-sok oxigén és a magas pH-érték. A rákos sejteknek mindig szélsőséges a pH-értékük, és oxigénhiány áll fenn bennük, míg az egészséges sejtekben enyhén lúgos a kémhatás és magas az oxigéntartalom.

Az elmúlás melegágya...

A cukorfogyasztás megfosztja a szervezetet az oxigéntől, túlzottan savassá teszi a sejteket, és szinte "lekapcsolja" a védekezőrendszert. Így jön létre a rákos sejtek melegágya.
A cukor "halálra kényeztet"

Gregory Grosbard feltaláló egy időben műanyagok hevítésével kísérletezett. A felmelegített műanyag veszített szilárdságából és erejéből, mert a légkörben lévő oxigén a hő hatására beépült az anyagba, és "oxigén-lyukakat" hozott létre. Második lépésként némi cukrot is adott a műanyaghoz, mire hevítéskor először a cukor lépett kölcsönhatásba az oxigénnel, és ettől a műanyag még keményebbé vált.

A tudósok bebizonyították, hogy a túl sok cukor "az immunrendszer halálát" okozza. A cukor a szervezetben savas kémhatást hoz létre, és akárcsak a hevített műanyagnál, magához köti az oxigént, így az abnormális, mutáns sejtek gyarapodását segíti. Figyeljük csak meg, mennyire elszaporodtak az elmúlt években a gyerekek körében a rákos megbetegedések! Ráadásul a cukorkák tele vannak íz- és más adalékanyagokkal is, melyek elősegítik a sejtmutációt.


Megoldás: az immunrendszer erősítése

Ahhoz, hogy a betegségek kialakulását megakadályozzuk, a vércukorszintet a normális érték alsó határához kell közelíteni, a vér oxigénszintjét pedig magas, 99-100%-os tartományba kell emelni.

- Jó tanács: igyekezzünk minél több lúgosító élelmiszert és folyadékot fogyasztani! Tartózkodjunk sokat a napon, a friss levegőn, igyunk minél több tiszta, strukturált vizet, szedjünk vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket - megfelelő mennyiségben -, és ügyeljünk emésztésünk kiegyensúlyozottságára! A székrekedés során ugyanis tovább pang a béltartalom, és ez is elsavasodást eredményez.

Olyan rendszeres mozgást válasszunk, ami alaposan meg is izzaszt! Az izzadással számottevő mennyiségű savat választhatunk ki szervezetünkből! Mozgás hiányában ezek a savak bent rekednek, és elraktározódnak. Tartsunk rendszeresen savkiválasztást segítő salaktalanító-napokat, -heteket, lúgosító diétákat!


Étkezési tanácsok

Fogyasszunk minél kevesebb savas és minél több bázikus - lúgos - ételt!

- Savképző ételek: az összes húsféle, halak, állati zsír, vaj, margarin, finomított olaj, diófélék, hüvelyesek, sajt, tojás, fehérlisztből készült ételek, fehér cukor, ecet, édességek.

- Lúgképző ételek: gyümölcsök, gyümölcslevek, zöld levelek, zöldséglevek, egyes gyógyteák, gyökérfélék, nyers zöldségek, burgonya, csicsóka, uborka, tök, hagyma, fokhagyma, fűszernövények, búzakorpa, búzacsíra, teljes kiőrlésű gabonából készült termékek, gesztenye, datolya, füge, szójatermékek.

Nagyon fontos az elfogyasztott táplálék minősége, előállításának természetes vagy mesterséges módja, valamint kémhatása. A kísérletek egyértelműen kimutatták, hogy minél mesterségesebb egy táplálék, annál jobban elősegíti a rákkeltő anyagok beépülését a szervezetbe. Ezért veszélyesek a margarinok, a koffeinmentes kávék és az édesítőszerek. Utóbbiak egy része például aszpartamból készül, amiben 10% faszesz van. Ezt a szervezet különféle karcinogén, azaz rákkeltő anyagokká alakítja.
Heinisch Mónika
 
Komplex pH-mérés

A legmegbízhatóbb pH-mérésre a BETA-teszt (bioelektromos tenyéranalízis) alkalmas. Ennek során a vér, a vizelet és a nyál pH-ját, ásványianyag-tartalmát és oxidálóképességét is mérik. Ezen adatokból kiderül, hogy - a szöveti pH melyik tartományban helyezkedik el
- mennyi a pufferolásra képes ásványok mennyisége
- milyen betegségekre, fertőzésekre (gombásodás, vizesfertőzés, bakteriális fertőzés...) hajlamos a szervezet
- van-e daganatképződési hajlam
- fokozott-e a trombóziskészség...
A mérést követő életmódváltás után 2-3 hónappal érdemes kontrolltesztet végeztetni, hogy kiderüljön, mennyit javult a sejtek, szövetek állapota.
Forrás: XVII. évfolyam 1. szám (1)
 
 
 

Amit a táplálkozásról és az emésztésről tudni érdemes - a biorezonancia szerepe a testtömeg csökkentésben

Az elhízás és a túlsúly a jóléti nyugati társadalmak legnagyobb problémái közé tartozik manapság. Kialakulása komplex: érzelmi, gondolati, környezeti, táplálkozási, testmozgási, stb. okok, amelyek tanulmányozására ma már tudományágak specializálódtak.

 Táplálkozás

A legfontosabbak kiváltó okok közé tartozik. Bátran kijelenthetjük, hogy amit a civilizált ember manapság előkészített étel formájában a szuper és hipermarketek polcáról levesz, és az asztalára teszi - az emberi fogyasztásra nem alkalmas!

 Ennek oka, a jó terméseredményeket garantáló biológiai génmanipuláció, a talaj termőképességét kizsigerelő intenzív mezőgazdasági termelés, a szállíthatóság, a hosszú ideig való eltarthatóság és kezelhetőség miatti nagymértékű feldolgozás és tartósítás. Az ember évezredeken át hozzászokott a környezetéből felvehető tápanyagok emésztéséhez, azonban az elmúlt 50 esztendő akkora változást hozott ebben, mint az előző kétezer együttvéve.

Magyarországon a rendszerváltozáskor kb. 5.000 fajta élelmiszert árusítottak az élelmiszerboltokban. Nem egészen tíz esztendő alatt ez a szám megtízszereződött - ma már több mint, 50.000 féle „élelmiszer" „gazdagítja" a választékot! Nincs a földön olyan élőlény, amelyiknek az immunrendszere ennyi idő alatt képes lenne hatékonyan reagálni ezzel az információ áradattal! Így járt ezzel az ember is. A genetikai örökítés ennél sok nagyságrenddel lassabban működik, tehát alkalmazkodásról szó sem lehet! Azonban az a csodálatos „szerkezet", amit emberi szervezetnek hívunk, még ezzel is felvette a harcot. Természetesen a maga sajátos módján. Azokat az anyagokat (tartósítószerek, ízfokozók, aromák egyéb adalékanyagok és az emésztés során keletkezett beépíthetetlen mérgek), amelyeket nem képes azonosítani, feldolgozni és beépíteni - kiveti magából.

Azaz, csak kivetné a kiválasztó szervek segítségével, ha a mai kor embere nem enne folyamatosan egész nap. A kémiai ipar „csodái" becsapták az ember egészséges ösztöneit és akkor is eszik, amikor semmi szüksége sincs rá. Felborult a regenerálódás ősi körforgása, az emberek jó része a pihenés ideje alatt is extra étkezéseket folytat, ezért az emésztő és kiválasztó szervek nem képesek munkájukat ellátni.

A keletkezett melléktermékeket (toxinokat) zsírba csomagolják és felhalmozzák a test különböző pontjain, azzal a szándékkal, hogy, ha majd lehetőségük lesz rá, akkor „előszedik" és eltávolítják. Sajnos ez az, ami nem működik, mert a „gazda" nem hagyja! A folyamatos evés, nassolás miatt nincs pihenő, ezért a szervezet egy idő után szó szerint fulladozik sejt szinten a zsírba csomagolt mérgektől. Az eredmény ugyanaz, - elhízás - a nőknél és a férfiaknál egyaránt, csak a helyi megjelenése különbözik.

A „megoldást" a média bizonyos időnként bedobja a köztudatba. Vagy egy újabb kémiai csodaszer, vagy egy újabb csoda módszer szabadítja meg, „immár örökre" a kövér embert a túlsúlytól.

Sajnos ez az ipar évről évre szedi a maga tudatlan áldozatait. Annak ellenére, hogy minden józanul gondolkodó ember eljuthat a végtelenül egyszerű megoldáshoz - nem teszi! Azért, mert maga is hinni akar a csodaszerekben, és semmit sem akar tenni tevőlegesen a saját egészségéért. Sokkal kényelmesebb valamilyen pótszer alkalmazása, mint a tudatos cselekvés.

Ahhoz, hogy táplálkozási tanácsadást lehessen adni, nézzük át, hogy melyek azok a legfontosabb tápanyagok, amelyek döntő mértékben befolyásolják az anyagcserét.

Érzelmi, gondolati háttér

Test és lélek kölcsönhatását talán semmi sem fejezi ki oly világosan, mint az étkezési szokások. A táplálékfelvétel már a csecsemőnél sem csupán egy alapvető szükséglet kielégítését jelenti, sokkal inkább a szeretettség és gondoskodás fokmérője. Ez az összefüggés - erősebb, vagy gyengébb formában - életünk során mindvégig fennmarad. Ha később az, az érzésünk támad, hogy nem szeretnek eléggé, vagy hiá­nyoljuk a meghittséget, ősi ösztönünk sugallatára többet eszünk, mintegy az egykori meghitt közelség jóleső érzését felélesztve.

A „szeretetéhséget" ezen a módon természetesen nem lehet csil­lapítani. Az evés befejeztével megtelünk ugyan, de nem töltődünk fel. Nem szűnik meg a belső űr. Az unalom és a ki nem teljesedett élet is hasonló mechanizmust vált ki.A valóságban mindegyik esetben szeretetre, meghittségre és elismerésre vágyunk. Ha kiskorunkban jól visel­kedtünk vagy bátran viseltük el a fájdalmat, édesanyánktól „jutal­mul" édességet kaptunk. Ugyanígy későbbi életünkben is megjutalmazzuk magunkat, ha ezt az élettől nem remélhetjük. Mindez végeredményben „kövérséghez" vezet, egyben a frusztrá­ció érzéséhez és bánathoz, mely egyenesen rákényszerít, hogy ismét csak az evésben keressünk feledést.

A gyöngédség és meghittség utáni vágy testileg szintén „éhség­ben" nyilvánul meg, s ha ezt csillapítjuk, érzékelési felületünk, azaz a bőrünk kitágul. Ezáltal elméletileg az esélyünk is megnövekszik, hogy „érintkezésbe" kerüljünk egy másik emberrel. Ráadásul a tekintélyes testalkat maga is biztosíték arra, hogy észrevegyenek minket.

A mértéktelen evés mögött tehát mindig „éngyengeség" áll, melyet külső táplálással kompenzálni kell; ez persze nem vezet megoldáshoz. Az éngyengeség szükségszerű következménye az újabb kudarc, sőt félelemérzet, mely ismét csak evés révén csilla­pítható. Az ember, miközben megkísérli, hogy belső ürességérzetét evéssel szüntesse meg, magába fojtja félelmeit és frusztrációs érzé­seit. Különösen gyakori ez olyan családokban, ahol a szülők is hasonló módon viselkedtek. Evéskor az ember nem érez elégedet­lenséget, félelmet, csalódottságot, bánatot, bizonytalanságot, fruszt­rációt, elhagyatottságot, szorongást, depressziót és szeretethiányt. Ám amire voltaképpen szüksége van, az a kapcsolat, meghittség, gyöngédség, siker, elismerés és szeretet. A túlsúlyos ember tehát olyan dolgokat hurcol magával, amelyek megnehezítik számára az életet - mindenekelőtt hamis énképet. Tudata mélyén persze tisztában van vele, hogy igazi énje teljesen más. Mégis elutasítja saját lényét. Következésképp az életenergia képtelen szabadon áramolni benne, a megoldatlan problémák külső súlyként nehezednek rá, így az életet kétszeresen is terhesnek érzi. Meg kell tanulnia levetni az álarcot, eltávolítani az akadályokat, felhagyni a szerepjátszással s lebontani az őt körülvevő védőfalat. Hiszen élete csupán azért nehéz, mert megnehezíti magának.

De ha az életét terhesnek találja, ez egyben azt is jelenti, hogy az életnek is baja van vele. Szüntelenül akadályozza önmagát, igazi énje létezését. Élete azért vontatott, mert meggátolja szabad folyását - a lehetőséget, hogy valóban betöltse a pillanatot.

Az elhízott ember nemcsak saját magát utasítja el, de többnyire a környezetét is. Amit másokban kifogásol, azt valójában saját magában kifogásolja. A többiek csupán egyfajta tükröt jelentenek, melyet az élet elébe tart, hogy felismerje benne önmagát. Nem szabad arra törekednie, hogy más legyen, vagy környezete kedvére tegyen; igazán és csorbítatlanul önmagává kell válnia. Ha valóban önmaga, akkor nem formál többé igényt arra, hogy a közép­pontban álljon s minden az ő kis „énje" körül forogjon. Hiszen akkor léte középpontjában él, önmagában nyugszik, lénye közepén, saját élete középpontja, s így képes lesz elfo­gadni környezete másságát is.

Az elhízás mögötti gondolati, lelki háttér tehát: belső üresség, szeretetéhség, gyöngédség iránti vágy, éngyengeség, hamis énkép.

A túlsúlyosság jelzi

·                     a beteljesülés iránti sóvárgást, és egy kiteljesedett, biztonságot adó és meghitt élet utáni vágyat.

·                     a régi viselkedésmintákat, például: a tányért üresre illik ki­kanalazni. Az ember akkor derék gyermek, ha megfelel mások elvárá­sainak.

·                     a másoktól remélt, beteljesületlen elvárásokat. Több szeretetet, törődést követel a másiktól ahelyett, hogy adna.

·                     az igényt, hogy az éléskamra, ínséges időkre, mindig tele le­gyen. „Birtokolni", kuporgatni, gyűjtögetni a jövőre, ezért is nem lehetséges itt és most élni.

·                     a próbálkozást, hogy több legyen annál, mint ami. Terje­delmesebb, nagyobb, erősebb és befolyásosabb, azaz „súlyos" sze­mélyiség.

·                     hogy nem él békében önmagával, más akar lenni, mint ami.

·                     hogy meg akarja kapni azt, amit saját magának sem ad meg: elismerést, meghittséget, gyöngédséget és szeretetet.

A kezelés gyakorlati megvalósítása

Az első lépés, hogy a pácienssel meg kell értetni, azt a bonyolult folyamatot, amely a szellemi - lelki - fizikai síkon keresztül ehhez az állapothoz vezetett. Gondoljunk bele, hogy milyen lelkiállapotban van, hiszen előfordulhat, hogy sok évtized megszokásától szeretne megszabadulni. Nem egyszerű döntéséről van tehát szó!

Kezelés előtt és után (lehetőség szerint) igyon meg a páciens 2-3 dl tiszta vizet!

Heti egy, legfeljebb két alkalommal kezelünk, időt hagyva a szervezetnek az adaptálódásra.

A kezelőprogram összeállítása

Ahhoz, hogy a készülékkel sikeres beavatkozást lehessen végezni először terápiás tervet kell készíteni. Ehhez figyelembe kell venni a páciens állapotát.

A készülék programjainak listájából válogatható össze az a programsor, amellyel a kezelés elvégezhető.

Általánosan alkalmazható kezelési programsor kombinációk a zsírégető terápiánál:

                      99-102            méregtelenítés,

·                     104                 zsíremésztés könnyítése (fogyókúra)

·                     112-115          emésztési és bélproblémák megszüntetése,

·                     232-233          bélflóra helyreállítás,

·                     272-273          máj méregtelenítés,

·                     267-270          zsíranyagcsere szabályozás,

·                     300                 az anyagcsere könnyítése, korrekciója,

·                     61-63              a narancsbőr megszüntetése,

Kezelés: 3 - 4  kezelőprogram/alkalom

Amit kezelésen túl tenni kell

A komplex kialakulási okok miatt a kezelés sem szorítkozhat csak az MCC-vel történő kezelésre. Ugyanúgy foglalkozni kell a lelki, gondolati háttérrel, a testmozgással, mint az egészséges táplálkozással.

Lelki kezelés

A páciensnek meg kell szabadulnia mindenféle mércétől, nem szabad akar­nia többé másnak vagy „többnek" lenni; hanem meg kell enged­nie magának, hogy önmaga legyen. El kell fogadnia magát olyannak, amilyen, s teljes örömben azzá válni, ami valójában. A felgyülemlett energiákat szabadjára kell engedni, hagyni kell, hadd működjön maga az élet.

Szabaduljon meg az önmagáról alkotott eszményképtől, neveze­tesen, hogy milyen karcsúnak kellene lennie. Fogadja el a világot olyannak, ahogy létezik.

Ne fogja fel többé olyan nehéznek az életet, inkább lássa be: az élet valójában jóindulatú. Gondoljon arra, hogy „Nem kell semmit tennem, hogy jó legyek, hiszen eleve az vagyok."

Ismerje el tulajdon egyediségét. A Földön még soha nem létezett olyan ember, mint ő, és soha nem is fog. Ő valóban egyedülálló lény.

Testmozgás, sport

Az irodai munkához „szokott" meggyötört testnek felüdülés, az immunrendszernek pedig életbevágóan fontos a napi minimum 30 perces rendszeres mozgás. Reggelente ne kávéval és cigarettával próbáljon „észhez térni", hanem nyisson ablakot és végezzen a szőnyegen nyújtó és lazító gyakorlatokat. Nem szükséges ehhez több tízezer forint értékű berendezéseket venni, hiszen néhány nap után a legtöbbnek a lomtár lesz a helye. Aki teheti, kocogjon a szabadban, de ne főúton, vagy annak közvetlen közelében! A mozgás intenzitása olyan legyen, hogy a pulzus a 120-as értéket tartósan elérje. Ez segíti a legjobban a szervezet méregtelenítését. Ilyenkor a perifériás keringés annyira feljavul, hogy a nők rettegett réme, a méreglerakódások miatt kialakult narancsbőr is átrendeződik. A mozgást követő zuhanyozás (hideg vízzel befejezve!), pedig úgy felfrissít, hogy a munkaundornak nyoma sem marad. Nincs az a serkentőszer, amelyik felveheti a versenyt ezzel a hatással. Nem beszélve a két módszer közötti egészségkülönbségről. Az ilyen állapotba került ember kedve is egészen más, sokkal nehezebben fog kimozdulni a lelki egyensúlyából, következésképpen kevesebb a valószínűsége, hogy beteg lesz!

Táplálkozás

Hippokratész óta közismert, hogy a táplálkozás és az életmód nagyon fontos az ember egészsége szempontjából. Sajnos a páciens jelenlegi életvitele nem megfelelő, ezért a változtatás elengedhetetlenül szükséges.

Az első lépés az un. szétválasztó táplálkozás, amelynek lényege, hogy a fehérjében, ill. szénhidrátban gazdag táplálékokat nem szabad egyszerre fogyasztani. Ehelyett ezeket ún. semleges hatású élelmiszerekkel kell kombinálni. Utóbbiak olyan élelmiszerek, amelyek fehérje-, ill. szénhidráttartalma viszonylag alacsony. A fehérje-, ill. a szénhidrát dús étkezések között legalább négyórányi időnek kell eltelnie. A főétkezések közötti időszakban a legcélszerűbb gyümölcsöket fogyasztani.

A táplálkozás végrehajtása a gyakorlatban rendkívül egyszerű. A gyümölcs fogyasztása a legcélszerűbb reggelire és önmagában fő étkezések között még vacsora előtt, mivel a vacsorára elfogyasztott gyümölcscukor lassan emésztődik meg, és nem keverendők össze egymással a magas fehérje és a magas keményítőtartalmú ételek. Ezek összeférhetetlenek egymással egy étkezésen belül

Az ételek felosztása

·                     Szénhidrátok: kenyér, gabonafélék, rizs, tésztafélék, burgonya

·                     Semleges élelmiszerek: zöldségek, saláta, nyers ételek, zsiradékok, olajos magvak

·                     Fehérjék: hús, hal, tejtermékek, tojás

A semleges élelmiszerekkel bármely másik csoport kombinálható, azonban a szénhidrátokat és a fehérjéket ne fogyassza együtt!

Ugyanilyen lényeges eleme a táplálkozásnak a napi legalább 2 - 2,5 liter tiszta víz elfogyasztása. Ajánlatos a felkelés utáni időszakban legalább 2 pohár (2 x 2 dl) minél előbbi elfogyasztása, majd délelőtt 11 óráig legalább 1 litert. Ebben az időszakban folyik a szervezetben levő mérgek ürítése, amihez sok víz szükséges. Ezzel egy időben lédús, a közép-európai kultúrkörnek megfelelő gyümölcsök fogyasztása is ajánlatos.

Felhívom a figyelmet a rágás alaposságának fontos szerepére. Szokjon hozzá, hogy minden egyes falatot mindig legalább 30-szor rágjon meg, egészen addig, amíg a szájban levő étel folyékonnyá nem válik, de még az italokat is alaposan nyálazza át. Ennek az a szerepe, hogy a gyomor és emésztőrendszer feladatát megkönnyítse, hiszen az emésztési folyamat már a szájban megkezdődik. A másik figyelmet érdemlő szempont, pedig az, hogy a lassan, alaposan megrágva elfogyasztott étel, a nyelv ízlelőbimbóival találkozik, és reflexes folyamatokat indít be az agyban és az emésztőrendszerben. A kapkodva, gyorsan „bedobált" étkezésnél ez vezet a túlzott mennyiségű étel elfogyasztásához. Egyszerűen nincs idő a teltség érzetének kialakulásához, ill. a vérben nem tud elegendő inzulin képződni ennyi idő alatt és az éhségérzett, amely már nem valódi - huzamosabb ideig fennmarad.

Fogyasszon sok természetes C és B1, B6 vitamint tartalmazó gyümölcsöket, zöldségféléket - elsősorban nyersen. A táplálkozás terápiában, a gyógyuláshoz vezető úton, csak az un. „élő táplálék" segít (ez utóbbiakban van!), a főtt étel már nagyon keveset tartalmaz ebből és savasítja a szervezetet. Csak így kap az immunrendszer helyes bioinformációt (bioenergiát), ami segíti a felborult egyensúly visszaállításában. Ez a táplálkozási terápia lényege!

Bázikus táplálkozás. Szervezetünkben nagyon fontos a sav/bázis egyensúly. A civilizált ember táplálkozási szokásai (kevés nyers gyümölcs, zöldség - sok főtt étel, finomított gabona és cukorfélék fogyasztása) oda vezettek, hogy a szerveztük drámai módon elsavasodott! Ennek következménye a sejtek elpusztulása, majd a betegségek. A napi táplálékfelvétel 65 -70 %-a legyen bázikus táplálék, a többi lehet csak savasító! A belátáshoz érdemes elgondolkozni azon, hogy az emberi szervezet 70 %-a víz. Ahhoz, hogy ez az egyensúly fennmaradjon - elsősorban olyan ételeket kell fogyasztani, ami megfelel ezeknek a követelményeknek.

Pihenés

Ugyanolyan fontos, mint az összes eddigi. A civilizált ember semmibe veszi a pihenést. A villanyvilágítás általánossá válása óta (ez csak az elmúlt 100 év!) felborította a természetes életritmus rendjét, azaz túl későn fekszik és kel. Ez azt jelenti, hogy a szervezet nem akkor pihen, amikor szüksége van rá, hanem, amikor megengedik neki! Emiatt nem töltődik fel normálisan életenergiával, tehát nem is működik rendesen. A legtöbb ember a szellemi környezetszennyezés miatt (TV) nem piheni ki magát, (amihez még ideológiát is kitalál), pedig az éjfél előtti alvás jelenti a regenerálódás alapját.

 

 
 

 

SCIO

 

 
Eseménytár
2024. Április
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
<<   >>
 
Aktivitás
Indulás: 2008-05-17
 
Google hirdetesek
 
Google hirdetesek
Google
 
Írja be a keresett kifjezéseket Keresőűrlap elküldése Web altkompmed.ws
 
Hirdetőfal
 
Tartalom

Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak    *****    Új kínálatunkban te is megtalálhatod legjobb eladó ingatlanok között a megfelelõt Debrecenben. Simonyi ingatlan Gportal