Alacsony szénhidráttartalmú zöldségek
AZ ELSAVASODAS TERMÉSZETES MEGOLDASA
Az összetett szénhidrátok lebomlásakor nagyon sok sav keletkezik, így étrendünkben ezek aránya nem haladhatja meg a 20 százalékot. Ezért főként azok közül a zöldségek közül kell válogatnunk, amelyeknek a szénhidráttartalma alacsony.
Az alábbiakban felsorolunk néhány nagyszerű sötétzöld és sárga színű zöldséget, a teljesség igénye nélkül. Fogyasszon belőlük annyit, amennyit csak akar!
Bojtorján Brokkoli Cékla Cukkini és spárgatök Csíráztatott gabonafélék Csíráztatott hüvelyesek csíráztatott olajos magvak Édesrépa Fehérrépa Feketegyökér Fokhagyma Hagymafélék Káposzta Karfiol Kelbimbó Mogyoróhagyma Padlizsán Paprika (piros, sárga, zöld) Paszternák Petrezselyem Retekfélék Sárgarépa Spárga Tengeri zöldségek, például nori, wakame és hiziki Uborkafélék Zeller Zöld színű levelek (spenót, mustár zöldje, leveles kel, fodroskel, saláta,vízitorma, mángold) Zöldbab Zöldborsó (friss)
A lúgosító életmódját kezdje azzal, hogy tányérja 80 százalékára minden étkezéskor ezeket az ételeket helyezi. Javasoljuk bio-termesztésű termények nyersen fogyasztását. Lúgosító étrendjét egészítse ki lúgosító étrend-kiegészítők rendszeres fogyasztásával.
[Forrás: Dr. Robert O. Young - A pH csoda] |